Chokoladekage med mintglasur

Det er efterhånden længe siden, at jeg bagte den lækre mintkage. Jeg glemte bare at poste opskriften, og den skal I ikke snydes for. Det er en lækker svampet chokoladekage med en chokolade og mint glasur til at friske kagen op. Den er enkel, nem og hurtig at lave. Forleden bagte jeg kagen som lækre muffins. Opskriften giver en stor kage eller 20 muffins.

Chokoladekage

125 g smør
2 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
1 dl kogende vand

Tænd oven på 175 grader.
Smelt smørret og lad det afkøle.
Smør imens en springform med en diameter på cirka 24 cm.
Pisk æg og sukker godt.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en anden skål.
Bland æggemassen med det afkølede smør, og vend melblandingen i med en dejskraber.
Rør hurtigt det kogende vand i, og hæld dejen i springformen.
Bag kagen i cirka 20 minutter i den nederste del af ovnen. Lad kagen afkøle helt ind glasuren smøres på.

Mintglasur

50 g smør
2 dl flormelis
1 1/2 spsk. kakao
1 - 2 tsk. pebermynteessens
3 spsk. vand
Rør smør, flormelis, kakao, pebermynteessens og vand til en glat glasur, og smør det udover den afkølet kage.


No hay comentarios:

Publicar un comentario